lørdag 6. september 2008

Super-Magnus Returns som nummer 1 i verden!

Super-Magnus Carlsen gjenoppsto i dagens 4. runde av Bilbao Final Chess Masters etter det kjedelige tapet i 3. runde mot Topalov i går. 17-åringen slo en av sine største rivaler, Teimour Radjabov i et flott parti! Nå er Magnus nummer ÉN i verden!
Foto: ChessVibes

Vi har sett det før, vi så det nå, og vi ser det gjerne igjen! Magnus Carlsen gikk på en kjedelig smell mot ledende Veselin Topalov i gårsdagens 3. runde, men i dag hentet han seg inn igjen og slo en av sine argeste konkurrenter Teimour Radjabov fra Aserbadsjan. Partiet vippet litt frem og tilbake i en ny Dragevariant der Radjabov avvek med 10...Tb8. I tidsnøden gjorde begge spillerne feil i en skarp stilling, men 21-årige Radjabov gjorde den siste avgjørende feilen med 32...Sf5 og Magnus kunne sette kronen med 34.Sg5! Topalov vant en knusende seier over Viswanathan Anand og leder fortsatt turneringen. Samtidig vant Levon Aronian over Vassily Ivanchuk og sikret dermed fullstendig hvitdominans i runden.

Spill gjennom partiet med kommentarer hos Chessdom, ChessVibes, videokommentarer hos ICC eller GM Javier Morenos analyser på den offisielle siden. Omtale også hos ChessBase, Sjakkfantomet, Susan Polgars blogg, Henrik Carlsens blogg og New York Times.

Dermed er Topalov i tet med 8 poeng foran Magnus med 7. Aronian har 3. plassen med 5 poeng mens de tre resterende spillerne står med 3 poeng. Carlsen kan altså tape for Anand i 5. runde lørdag 17:00 og likevel beholde 2. plassen.

4. runde:
Topalov - Anand 1-0
Carlsen - Radjabov 1-0
Aronian - Ivanchuk 1-0

1. Topalov 8 poeng
2. Carlsen 7 poeng
3. Aronian 5 poeng
4-6. Radjabov, Ivanchuk, Anand 3 poeng

5. runde:
Anand - Carlsen
Ivanchuk - Topalov
Radjabov - Aronian

Den store nyheten om at Magnus for første gang har inntatt nummer én i verden på den uoffisielle ratinglisten med 2791,3, har spredd seg i media rundt om i landet og ellers i verden. Det kan til tider bli vel mye fokus på denne liveratingen, men det er uansett fantastisk at vi har fått en 17-åring på 1. plass på verdensrankingen. Vi er vitne til en historisk begivenhet ingen 17-årig sjakkspiller noen gang har vært i nærheten av! Nå gjenstår det å se om han fortsatt er på topp når turneringen er avsluttet...
Les omtale hos
Dagbladet.no, VG, Aftenposten, Dagsavisen, Nettavisen, Budstikka og NRK.Internet Chess Club, ChessVibes og den franske siden Europe Echecs har alle videodekning fra Bilbao.

Ingen kommentarer: