torsdag 6. november 2008

Magnus uten sponsor

Magnus Carlsen står uten sponsor neste år, skriver Aftenposten i en sak i dag. Men vanskelig å finne en ny sponsor blir det i hvert fall ikke!
Magnus Carlsen, som blir 18 år i slutten av måneden, er nummer fire på den offisielle verdensranking - akkurat i øyeblikket har han dalt ned til 5. på den løpende rankingen - i sjakk, som spilles av 600 millioner mennesker over hele verden. Til tross for at han er et velkjent navn i store kretser i mange land over hele kloden, har han ingen hovedsponsor etter at søkemotorselskapet Fast fikk Økokrim på nakken og annet å tenke på enn talentfulle sjakkspillere i sommer. Selskapet fornyet ikke en hovedsponsoravtale som ifølge nettstedet E24 var verd 1,5 millioner i året.

- Jeg er åpen for nye sponsorer for neste år, skriver Magnus, som fortsetter samarbeidet med et firma som heter Pharmalogica, i en e-post til Aftenposten
Sponsorkongen Jacob Lund mener de rette sponsorene kan være villig til å betale Magnus opp til 2 millioner i året, så det bør ikke være vanskelig for Magnus å få en god avtale så snart dealen med Fast løper ut.
- Magnus er kanskje det mest attraktive sponsorobjektet vi har her til lands, for de rette bedriftene, sier Jacob Lund, som gjennom å styre sponsingen i hele DnB-konsernet er landets ukronede sponsorkonge.
Les hele saken hos Aftenposten.

Magnus møter Thomas & Harald

Magnus Carlsen dukker opp på TV2 Senkveld-show fredag kveld i beste sendetid.

I fredagens Senkveld-sending 22:10 møter Magnus programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg til duell på sjakkbrettet.

Magnus har minst to ganger tidligere dukket opp på TV2, da hos Otto Jespersens Rikets Røst der han klarte seg usedvanlig bra. Høres skikkelig morsomt, men jeg har en mistanke om at det blir rått parti!
Thomas og Harald møter sjakkgeni

Sjakkfenomenet Magnus Carlsen har ikke rukket å bli myndig, men er allerede ranket blant de topp fire sjakkspillerne i verden. Nå er tenåringen på vei til Tyskland og til OL i lagsjakk, men først møter han sjakknovisene Thomas og Harald.