fredag 12. september 2008

Mye sjakk i media

Det er mye sjakk i media for tiden, og ikke alt handler om Magnus.

Magnus Carlsen eren gjenganger i media, med artikler i alle de store riksdekkende avisene både på papir og nett. NRK, med SMPOAÅs Tormod Ingul i spissen, har i det siste sørget for å bygge opp flotte sjakksider på nett. Undertegnede har også sørget for å opprette en egen Sjakkguide på en av Norges største nettsteder, SOL.no. Jevnlige sjakksaker finnes det også hos Dagsavisen, Hegnar Online og ABC Nyheter.

I dag er det flere nye sjakksaker på NRK Sjakk.
NTB sørger også for at de fleste av landets lokalaviser får inn sjakknyheter i sin avis:
Få også med dere New York Times' blogg med Topalov Beats Carlsen, Retakes Lead at Grand Slam.

torsdag 11. september 2008

Nakamura klar for Norge!

Det amerikanske lynfantomet GM Hikaru Smallville Nakamura (2697) er klar for en firemanns hurtigsjakkturnering i sjakkfestivalen i Gjøvik ved nyttår.

Nakamura skal sammen med Magnus Carlsen, Simen Agdestein og Peter Svidler spille en liten hurtigsjakkturnering av samme format som i Mainz sist sommer. Nakamura selv har flere ganger ønsket å møte Magnus i en match, og nå får han sjansen to ganger i løpet av noen måneder. I slutten av oktober kan disse to også møtes i hurtigsjakkturneringen Cap d'Agde i Frankrike.

20-årige Nakamura fullførte nettopp en turnering i Montreal, Canada der han delte 2. plassen bak vinneren GM Yuri Shulman med 5½ poeng. Dermed klarte ikke amerikaneren å holde seg over 2700 i rating slik han lå an til i begynnelsen av turneringen.

Les også tidligere omtale av Nakamura og omtale i Nakamuras egen blogg.

tirsdag 9. september 2008

Magnus-tap for Ivanchuk

Magnus tapte for Ivanchuk i dagens 7. runde av Final Chess Masters i Bilbao.

Simen Agdestein kommenterte partiet for NRK i programmet Sveip tidligere i dag.

Les også e24.nos sak - Carlsen kan tjene mer enn idrettsheltene.

søndag 7. september 2008

Ny Anand-Magnus-remis i fredsrunde

Det var Magnus Carlsen som hadde mulighetene i 5. runde mot verdensmester Viswanathan Anand i Final Chess Masters i Bilbao, Spania. Det endte likevel i poengdeling, og 17-åringen beholder 2. plassen i turneringen og nummer 1 på den uoffisielle verdensrankingen.
Foto: ChessVibes

Magnus overrasket med å spille Jaenisch-gambiten i Spansk med 3...f5. Etter hvert ofret han en bonde for løperparet sitt og fikk en god stilling der Anand forsvarte seg godt og sikret etter hvert remis.

Med remis også mellom Teimour Radjabov - Levon Aronian og Vassily Ivanchuk - Veselin Topalov, er stillingen uendret før mandagens 6. runde. Der venter Magnus Aronian med hvit.