tirsdag 23. desember 2008

Mer om Aker-sponsingen i Dagsavisen

Dagsavisen skriver en utfyllende sak om Akers sponsing av Gjøviks ubileumsturnering.

For 175.000 kroner får en stjernespekket sjakkturnering navnet «Aker Chess Challenge». Det er verdt millioner, tror sponsorekspert.

Hans Mathias Thjømøe er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, samt styreformann i Sponsor Insight Nordic, som jobber mye med sponsing av idrett.

– Det høres veldig billig ut; jeg hadde i hvert fall hoppa på denne avtalen, sier De får sikkert mye for pengene. Jeg hadde tippet en sum på 1,5 til 3 millioner. Aker når ut til viktig publikum, da de er veldig på hogget i Kina, sier Thjømøe.

– Regnestykkene kommer jo først etterpå, men man vet at sponsing er billig kommunikasjon. Man får ikke sagt så mye, men det virker. Det handler også om hvem man vil bli assosiert med. Det er få som vil sponse proffboksing, men sjakk er jo et up-scale og interessant marked. Umiddelbart virker det ganske fornuftig, mener Thjømøe.

Les hele saken Sjakktrekk av Aker hos Dagsavisen.

mandag 22. desember 2008

Røkke sponser Gjøviks jubileum

Røkkes selskap Aker går nå inn og sponser Gjøviks 100-års jubileumsturnering.

Dermed skal økonomien være sikret og superturneringen blir trolig omdøpt til Aker Chess Challenge.

Idretts- og Kultur-Norge sliter i et vanskelig sponsormarked, men Gjøvik sjakklubb seiler i medvind og har fått Aker ASA som sponsor.

Storselskapet er ingen aktør av betydning på sponsormarkedet for idretten. Men nå går selskapet nye veier. Anledningen er 100-årsjubileet til Gjøvik sjakklubb.

Med Aker som sponsor, kommer de største verdensstjernene til jubileumsturneringen med navn «Aker Chess Challenge».

– Det som fascinerer oss er koblingen av sjakk som en kreativ og krevende idrett, til mye av det vi arbeider med i Aker når vi prøver å finne løsninger til problemstillinger, sier Aker ASAs konsernsjef Geir Arne Drangeid til NTB.

– Det er også viktig at det gir oss en god eksponering som konsern, legger han til.

Norges sjakkess Magnus Carlsen deltar i turneringen, hans første i Norge på halvannet år. Deltar gjør også europamester Sergej Tivjakov (Nederland), Boris Savtsjenko (Russland) og Vadim Malakhato (Belgia).

– Store sjakkland som Russland, Nederland, India og Storbritannia er svært viktige for Aker. Det er også morsomt å se toppspillerne samle seg til vår turnering, poengterer Drangeid. (©NTB)

Les mer om dette hos E24.no.