fredag 20. juni 2008

Magnus remiserte Karjakin i siste runde

Magnus Carlsen holdt sin erkerival Sergey Karjakin til remis i den avsluttende 11. runden i AeroSvit-turneringen i Foros, Ukraina i dag. Og vant turneringen med ett poeng!

Med svart spilte Magnus for første gang siden 2005 Grünfeld-åpningen. Tross en fordelaktig stilling etter åpningen, var ikke 18-årige Karjakin veldig interessert i å spille videre og tilbudte heller poengdeling i trekk 30.

Dermed gikk Magnus ubeseiret gjennom turneringen og endte på fantastiske 8 av 11 med ratingprestasjon på 2877! Et skikkelig kanonresultat som bør ryste både Anand, Kramnik, Topalov og Morozevich, igjen! FIDE har dessuten bekreftet at Carlsen tar 2. plassen med 2792 på neste offisielle juliliste, bak Anands 2798, men foran Ivanchuks 2791, Morozevich 2788 og Kramnik 2788.

Bak Magnus på resultatlisten, fikk vi fire ukrainere. Vassily Ivanchuk med sin 2. plass hadde en sterk avslutning og endte på 7 poeng, ett bak bak vår mann. Chucky kom seg virkelig etter tapet i 1. runde mot Magnus, og tapte senere ikke et eneste parti. I 11. runde slo han landsmannen og overraskelsen Pavel Eljanov i et pent parti. Ivanchuk har en utrolig framgang på juli-listen med hele 50 ratingpoeng, trolig rekord for en spiller blant topp 25. Ukraineren har en tendens til å virke litt som en jo-jo på ratinglistene, men nå har forhåpentligvis 39-åringen nådd 3. plassen for å bli.

Neste turnering på programmet, er nå Biel Chess Festival med start 20. juli. Magnus vil der bli suverent høyest rangert blant de seks deltakerne. Deretter venter hurtigsjakk i Mainz, Tyskland 1.august, lynsjakk i Moskva 29. august og årets definitive høydepunkt, Grand Slam-finalen i Bilbao i september.

Se omtale hos ChessBase, Chessdom, ChessVibes, TWIC, Sjakkfantomet, Nettavisen og Bergens Schackklub.